PEMUDA INDERA MAHKOTA

PEMUDA INDERA MAHKOTA

Isnin, 8 April 2013

Andansura Pengkhianat Masyarakat DUN Beserah! Tidak layak menjadi wakil rakyat!

Andansura Pengkhianat Masyarakat DUN Beserah! Tidak layak menjadi wakil rakyat!

Segala teka teki telah terjawab pada hari ini. Segala permainan kotor dan gerakan berniat jahat terhurai pada hari ini. Kalau dahulu NGO2 yang kononnya memperjuangkan alam sekitar seperti Himpunan Hijau, Stop LYNAS Coalition (SLC), SAVE Malaysia dan sebagainya adalah bukan gerakan politik dan mereka pernah menafikannya tetapi hari ini segalanya telah terjawab bahawasanya sememangnya Isu LYNAS ini sengaja dipolitikkan semata-mata utk mempopularkan calon2 Anti LYNAS ini utk bertanding pada PRU13. Pengerusi Himpunan Hijau, Wong Tack yg akan bertanding di Parlimen Bentong atas tiket DAP, begitu juga Pengerusi Stop LYNAS Coalition (SLC) Andansura Rabu yang akan bertanding di DUN Beserah atas tiket PAS. Kini topeng mereka telah menjelaskan segalanya dan sememangnya mereka bukan lah pejuang alam sekitar yg sebenar, tetapi mereka adalah alat kepada Pakatan Rakyat. Jika benar mereka pejuang alam sekitar yg sebenar, sepatutnya mereka akan bertanding di atas tiket Bebas bukannya atas tiket DAP ataupun PAS!!

Ketua Umum mereka Dato Seri Anwar Ibrahim sendiri dan Wong Tack sendiri telah membuat pusingan U menyatakan kesediaannya utk menerima LYNAS jika benar LYNAS terbukti selamat. Jadi Wong Tack nak memperjuangkan apa lagi? Nak perjuangkan Isu di Bukit Koman pula? Lepas tu, akhir sekali kata Bukit Koman selamat pula? Jelas Wong Tack bukan lah pejuang alam sekitar yg sebenar tetapi mempergunakan rakyat utk kepentingan peribadinya utk menjadi wakil rakyat semata-mata.

Begitu juga dengan Andansura Rabu. Andansura tidak layak menjadi hero masyarakat di DUN Beserah yg majoritinya berbangsa melayu. Andansura lebih layak digelar pengkhianat bangsa melayu dan pengkhianat masyarakat DUN Beserah dan Andansura tidak layak bertanding di DUN Beserah. Jika bekas ADUN Beserah (PAS) Tuan Syed Lonnik seorang wakil rakyat yg gagal menjalankan tangungjawabnya di DUN Beserah, Andansura Rabu boleh dikatakan lebih teruk berbanding Tuan Syed Lonnik. Sekurang-kurangnya Tuan Syed Lonnik tidak menjadi pengkhianat bangsa melayu dan pengkhianat masyarakat Beserah.

Buktinya jelas dengan apa yg berlaku semasa insiden di Pelabuhan Kuantan semasa bahan mentah LYNAS tiba di Pelabuhan. Golongan Anti LYNAS ini yg majoritinya berbangsa cina yg rata2nya bukan lah penduduk setempat yang diketuai sendiri oleh Andansura yang satu-satunya berbangsa melayu yang berada disitu utk membuat perhimpunan. Situasi tersebut ternyata mengundang rasa tidak puas hati penduduk kampung disekeliling yg terdiri daripada penduduk kg selamat pelabuhan, beserah, balok dan sg ular yg majoritinya terdiri daripada bangsa melayu.

Dalam situasi seperti ini, Adakah Andansura memperjuangkan nasib org2 kampung di DUN Beserah? Adakah Andansura membela masyarakat melayu yg majoritinya di DUN Beserah? Adakah Andansura membela nasib pekerja2 LYNAS yg majoritinya Melayu yg juga sebahagiannya terdiri daripada anak-anak orang PAS, adakah beliau akan membela periuk nasi mereka jika LYNAS dihentikan? Sedarkah wahai Andansura berapa ramai kontraktor-kontraktor PAS yang mencari sesuap nasi dengan mendapatkan projek2 di dalam LYNAS. Sesungguhnya LYNAS itu hanyalah sebuah Kilang Kimia Biasa. Dengar cakap Pakar, Jangan Dengar Kaki Auta!!

Jadi jelas lah, bahawasanya Andansura tidak layak menjadi Wakil Rakyat. Malahan Andansura juga bukan lah orang tempatan. Sikap dan tindak tanduknya amat dicurigai. Andansura ada kepentingan diri. Orang seperti Andansura amat sangsi dalam membela rakyat. Rakyat diperkudakan utk cita-cita peribadinya. Ternyata PAS tersilap percaturan dalam memilih calon seperti Andansura Rabu ini.

Saya menyeru seluruh rakyat di DUN Beserah termasuk ahli akar umbi PAS supaya menolak pemimpin seperti Andansura Rabu ini yang secara terang-terangan menjadi pengkhianat bangsa melayu dan menjadi pengkhianat masyarakat Beserah sendiri. Sesungguhnya Andansura Rabu tidak layak menjadi wakil rakyat DUN Beserah. Tolak Andansura!!


Kenyataan Media Perkasa Pahang oleh:

Muhammad Faiz Hashim
Ketua Penerangan Perkasa Pahang
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 ulasan:

 1. umno lg teruk..calun mi nandeq org tgganu..lg hampeh...
  umno pun hampeh gok...knape xdeke orng tempatan jd wakil..
  org dun beserah ternyata ngok...main berserah jer...pdn muke...

  BalasPadam
 2. Hidup umno..semoga umno terus berjuang untuk rakyat

  BalasPadam
 3. Saya harap umno Indera Mahkota dapat memberikan sedikit pandangan terhadap NGO Badan Amal Tarbiah Sejagat (BATAS) Negeri Pahang kerana NGO ini sentiasa support apa yang diperjuangkan oleh UMNO dan Barisan Nasional..

  BalasPadam

AKTIVITI PEMUDA UMNO INDERA MAHKOTA


Oktober 2008


29/10/08 Mesyuarat Khas Kali ke-1


November 2008

14/11/08 Perlawanan Bolasepak antara AJK PPUIM
vs Gugusan Indera Mahkota
19/11/08 Mesyuarat Penuh Pertama
30/11/08 Program Budi Dikenang Amanah Dijunjung


Disember 2008

4-17/12/08 Menghantar 100 buah kereta ke
HariPenamaan Calon Pilihanraya Kecil
Kuala Terengganu P-036

18/12/08 Lawatan Naib Ketua Pemuda UMNO
Malaysia ke rumah Allahyarham
Ketua Pemuda Balok Pine

14-15/12/08 Lawatan ke Pusat pemindahan banjir
di Sekolah Kebangsaan Cherating

20/12/08 Kursus Seminar Motivasi Pelajar Sekolah (Balok Maju)

23/12/08 Hari Raya Korban-PPUIM dengan AJK Bahagian

24/12/08 Mengadakan meyuarat Penuh Kali ke 2


JANUARI

4/1/09 Program Futsal Belia 4B dengan kerjasama Pemuda Indera Mahkota

21/1/09 Mengadakan meyuarat Penuh Kali ke 3

27/1/09 Majlis Sambutan Hari Kesyukuran Doa Selamat sempena Hari Ke-100 PPU Indera Mahkota.


Februari

15/Feb/ 2009 Lawatan ke Kg. Kubang Ikan menziarah mangsa rumah terbakar Kg Kubang Ikan

19hb/Feb/2009 Program “Menjunjung Setia” di PWTC


March

3hb/Mar/2009 Majlis Tahlil arwah Tok Pat Mat Nor di Kediaman Arwah

19hb-26hb/Mar/2009 Persidangan Agung Tahunan UMNO 2008 di PWTC

April

12hb/Apr/2009 Program Pemuda Cakna, Ketua Pemuda telah mengambil adik Mohd Suffian b. Johan sebagai anak angkat Pemuda Bahagian


12hb/Apr/2009 Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota juga telah menganjurkan perlawanan bola sepak diantara Ahli Jawatankuasa Pergerakan Pemuda UMNO Indera Mahkota melawan Gugusan Balok di Padang ILP

16hb/Apr/2009 Menghadiri lawatan Y.A.B Dato Sri’ Najib Tun Abdul Razak ke Negeri Pahang di Padang MPK 1

16hb/Apr/2009
Pemasangan bendera UMNO dan Barisan Nasional sepanjang daripada Bangunan JUPEN hingga ke jambatan Beserah untuk menyambut kedatangan Y.A.B Perdana Menteri.

18hb/Apr/2009 Perlawanan Bola Sepak dengan Gugusan Cenderawasih di Padang Cenderawasih.

22hb/Apr/2009 Mengadakan Mesyuarat Penuh Kali ke-4
Bilik Mesyuarat UMNO Bahagian Indera Mahkota.

28hb/Apr/2009 Perjumpaan dengan kelab skuter dan ego (bermotor)


Mei

1hb/Mei/2009 Menghadiri Program Sukan Rakyat Kg. Chendor dan Liga Bola Sepak Padang Bola Sepak Chendor

3hb/Mei/2009 Perlawanan Bola Sepak dengan Gugusan Beserah di Padang Satelit.

3hb/Mei/2009 Mengadakan Perlawanan Boling Piala Ketua Pemuda Pergerakan Pemuda UMNO Indera Mahkota di Premium Lanes Kuantan Plaza.

7hb Mei 2009Melawat mangsa ribut di Balok.

9hb-16hb/Mei/2009 Menghantar wakil penyokong fanatik hoki untuk member sokongan kepada pemain negara
di Stadium Hoki Indera Mahkota.

10hb/Mei/2009 Mengadakan Mesyuarat Khas Kali ke-2
Bilik Mesyuarat UMNO Bahagian Indera Mahkota.

10hb/Mei/2009 Mengadakan perjumpaan dengan semua Ketua-Ketua Pemuda Cawangan bagi memberi penerangan tentang Persidangan Pemuda Cawangan yang akan berlangsung pada 15hb Mei 2009-15hb Jun 2009.

25hb/Mei/2009 Kejohanan Bola Sepak tertutup Sg. Ular
(14 pasukan) di Padang Bola Sepak Sg. Ular.


Jun

4hb/Jun/2009 Menghantar wakil (Hamdie Basri) ke mesyuarat Penolong Setiausaha-setiausaha Pemuda Bahagian kali Pertama di Badan Perhubungan UMNO Negeri Pahang.

5hb-7hb/Jun/2009 Menghantar wakil-wakil ke Kursus Asas Jentera Unit Pidato jam 10pagi di ILMU Janda Baik.

13hb/Jun/2009 Menghantar wakil ke seminar Sehari Pengurusan Jenazah anjuran BELIA 4B anjuran Belia 4B Cawangan Beserah dan UMNO Cawangan Beserah Tengah di Masjid Jamek Beserah.

20hb/Jun/2009
Program Anak Angkat UITM di Cherating.

20hb/Jun/2009 Perasmian Hari Anugerah SMK Baging oleh Saudara Suhaimi Sulong, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota di SMK Baging.

20hb/Jun/2009 Menyerahkan hadiah kepada pemenang bagi perlawanan video “Counter Strike” untuk cawangan Lembah Sekilau di Pusat Komputer Bukit Sekilau.

21hb/Jun/2009 Menghantar wakil Saudara Hamdie Basri bagi menyerahkan hamper untuk futsal pantai bagi cawangan Sg. Ular di Pantai Sg. Ular.

Julai

23hb/Julai/2009 Majlis Santai Durian dan Pengenalan Calon G-2 di Bangunan UMNO Indera Mahkota.

26hb/Julai/2009 Mesyuarat Perwakilan kali ke-6 Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota di Wisma Belia Indera Mahkota.

29hb/Julai/2009
Menghadiri Mesyuarat Biro Penerangan Pemuda UMNO Malaysia di Bilik Mesyuarat Badan Perhubungan UMNO Negeri Pahang.

30hb/Julai/2009 Menghantar wakil ke Majlis Perasmian Hari Terbuka Kolej Komuniti Kuantan 2009 dan menandatangani MOU bersama pihak industri di Dewan Besar, Kolej Komuniti Kuantan.

Ogos

2hb/Ogos/2009 Merasmikan seminar memperkasakan usahawan remaja Sri Perdana 2009 (Kelab Kebudayaan dan Kesenian Sri Perdana) di Hotel Grand Continental Kuantan.

9hb/Ogos/2009
Mewakili Badan Perhubungan Negeri Pahang ke Mesyuarat Agung Tahunan Bahagian Paya Besar di Dewan Semai Bakti.

15hb/Ogos/2009 Mesyuarat UMNO Bahagian Indera Mahkota di Dewan Sukpa.

13hb/Ogos/2009 Mesyuarat Khas Pergerakan Pemuda UMNo Bahagian Indera Mahkota di Pejabat UMNO Bahagian Indera Mahkota.

16hb/Ogos/2009 Mengadakan pengagihan ‘mask’ untuk menhindarkan H1N1 di Lembah Sekilau di Sekitar Lembah Sekilau.

16hb/Ogos/2009 Program bersama Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Sg. Ular, mengadakan perlawanan Bola Sepak di Padang Sg. Ular


September

6hb/September/2009 Mengagihkan ‘mask’ H1N1 kepada orang ramai di. Diserahkan oleh Saudara Abu Jimi, selaku Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Pahang. Di Bazar Ramadan Balok, Sungai Karang Pantai, Indera Mahkota dan di depan Masjid Besar Kuantan.

14hb/September/2009 Mengadakan sidang akhbar mengenai masalah cyber café yang masih menjalankan kegiatan haram.

19hb/September/2009 Menyerahkan sumbangan sempena Hari Raya kepada adik Sofian di kediamannya di Beserah.